#vraagmarie

Mogen wij nog iemand aan jullie voorstellen?

Deze nieuwsbrief gebruiken wij graag om nog iemand aan jullie voor te stellen; Marie Veldhuijsen. Marie is als ontwikkelingspsychologe betrokken geweest bij de productontwikkeling van NOOX City Kids. Marie heeft Psychologie gestudeerd in Tilburg en is momenteel werkzaam als jeugdprofessional in Dordrecht waar zij kinderen van 0-18 jaar begeleidt. Marie is getrouwd met Laurens en zij hebben samen een zoontje, Noah, van 1 jaar. Ze wonen met veel plezier in Rotterdam.

Ontwikkelingspsychologe Marie denkt mee met de productontwikkeling #vraagmarie | Originele Kraamcadeaus NOOX City Kids

1) Marie, kun je vertellen hoe je precies betrokken bent geweest bij de productontwikkeling?

Ik ken Inoek via mijn man Laurens. Inoek en Kristi benaderden mij toen zij startten met de productontwikkeling van NOOX City Kids. Zij hadden op hun onderbuik bepaalde ontwerp keuzes gemaakt en waren op zoek naar iemand met relevante achtergrond en ervaring om deze keuzes te checken. Met mijn achtergrond in ontwikkelingspscyhologie was ik precies de persoon naar wie zij op zoek waren.

Bij elk product gaan we als volgt te werk: Inoek en Kristi praten met winkels en potentiële klanten en maken vervolgens een schetsontwerp en sample. Zij bespreken dit dan met mij en ik let daarbij specifiek op de kleuren, de details van de schets en uiteindelijk de sample zelf. Deze laat ik aan Noah zien, hij speelt ermee en ik observeer hoe hij op het product reageert. Ik let op waar hij naar kijkt, hoe hij het product aanraakt en vooral wat het met hem doet. Op die manier kan ik samen met hem bepalen wat het product betekent voor hem als klein kind en kan ik inschatten hoe andere kinderen het product zullen ervaren. Dan ga ik samen met Inoek en Kristi brainstormen hoe we het product kunnen verbeteren.

2) Waarom is het belangrijk dat jij als ontwikkelingspsychologe betrokken bent bij dit proces?

Er wordt zoveel rotzooi gemaakt en er zijn al zo veel prikkels voor een jong kind in de stad. Ik vind het belangrijk dat Noah speelgoed heeft waar goed over nagedacht is en wat mij ook de mogelijkheid geeft om iets samen met hem te doen. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat Noah dingen herkent in zijn speelgoed vanuit zijn directe omgeving. Als we samen de Erasmusbrug over gelopen zijn en een meeuw hebben gezien vind ik het fantastisch om deze daarna aan hem te kunnen laten zien. De slogan ‘ontdek samen de stad’ spreekt mij daarom ook heel erg aan.

Zacht Babyboekje Rotterdam | NOOX City Kids   Soft Toy Duif | NOOX City Kids

3) Kun je wat meer vertellen over wat voor effect het op Noah (en jonge kinderen in het algemeen) heeft om in de grote stad te wonen?

Laurens en ik zijn beiden geboren en getogen in Dordrecht en hebben na onze studies in Tilburg en Delft gekozen om naar London te gaan waar we 5 jaar met veel plezier hebben gewoond. Tijdens deze mooie tijd in London heb ik enkele maanden gewerkt als nanny voor een tweetalige tweeling, met wie ik de stad op een hele andere manier ontdekt heb. De tweeling en ik hebben daar erg van genoten, ondanks dat de stad soms erg druk en overweldigend kan zijn. Toen we besloten terug naar Nederland te gaan, hebben we opnieuw gekozen om in een ‘grote’ stad te gaan wonen. Onze Noah is geboren in Rotterdam en heeft vanaf de eerste maand al veel ervaren van de stad. Om de drukte en de vele prikkels een goed plekje te kunnen geven, vind ik het fijn om ook een stukje rust te bieden aan Noah. Zo vinden wij het beiden heerlijk om na een indrukwekkende dag samen te gaan zitten om de dag door te nemen. En wat is er dan fijner om bijvoorbeeld een boekje erbij te pakken dat ook nog eens uitbeeldt wat we die dag allemaal gezien hebben!

4) Waarom vind je het zelf leuk om bij NOOX City Kids betrokken te zijn?

Ik ben erg enthousiast over de producten die Inoek en Kristi maken. De producten zijn lekker zacht, mooi ontworpen en zo herkenbaar voor een kind en daarmee heel uniek. Ook sta ik helemaal achter de visie die Inoek en Kristi hebben en denk ik dat het product zeer gewaardeerd zal worden door zowel ouders als hun kinderen. Ik kijk ernaar uit om de uiteindelijke producten allemaal te zien en te ervaren en ik weet dat ik er samen met Noah veel plezier van zal hebben.

Pagina uit Zacht Babyboekje Amsterdam - Artis | NOOX City Kids

Een pagina uit ons soft book ‘Welkom in Amsterdam’

5) Als ik een vraag heb over de ontwikkeling van mijn kindje in de stad, kan ik die dan aan jou stellen?

Natuurlijk! Ik geef je graag advies. Je kunt je vraag mailen naar vraagmarie@nooxcitykids.nl.

Wij lanceren onze eerste collectie in mei! YAY!

 

 

Blijf hier nog beter van op de hoogte en volg ons via onze social media kanalen
#nooxcitykids
#ontdeksamendestad
#vraagmarie